ALAPÍTVÁNYUNKRÓL

Hiszünk abban, hogy minden gyermeket megillet az esély az örömteli, élményekben gazdag iskolás évekre, majd az itt megszerzett tudás által egy sikeres és boldog felnőttkorra.

Varázskuckó Alapítvány 2018 évben azzal a céllal jött létre, hogy segítse olyan eltérő fejlődésű gyermekek fejlesztésének finanszírozását, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

Gyermekeink fejlesztése nem áll meg az iskola vagy a fejlesztőközpont falai között. Ugyanolyan, vagy akár még fontosabb az otthon eltöltött idő. Ezt felismerve Alapítványunk különleges hangsúlyt fektet szülők számára szervezett tanácsadásokra és képzésekre. Ezzel a céllal hoztuk létre a Szülők Akadémiáját, mely során szakemberek részvételével ingyenes, tanácsadói programokat szervezünk érintett szülők részére.

SZÜLŐK AKADÉMIÁJA

SZÜLŐK AKADÉMIÁJA címmel előadássorozatot tervezünk! Szeretnénk a szülőknek olyan hasznos témakörökkel és tanácsokkal előadásokat (külsős szakemberek bevonásával), kerekasztal beszélgetéseket szervezni, ami segíthet eligazodni a gyermekekkel kapcsolatban felmerülő problémák világában.

Várjuk az info@varazskuckogyor.hu címre kérdéseiteket, konkrét eseteket, témaötleteket, amelyekben segíthetünk.

TAGJAINK

Királyné Simon Tünde

– alapítvány alapítója –

Csodálatos érzés önzetlenül segíteni.  Varázskuckó Alapítvány létrejötte sokunk szívügye lett, bízom abban, hogy sok-sok kisgyermeknek, szülőnek és szakembernek nyújt segítséget.  Hiszek abban, hogy óriási lehetőséget hoz azoknak a kisgyermekeknek, akik másképp nem jutnak hozzá a különböző terápiás lehetőségekhez.  Szakemberként és érintett szülőként egyaránt fontosnak tartom, hogy a fejlődés lehetősége minden kisgyermeket megillethessen.

Axenténé Varga Yvonne

– alapítvány elnöke –

“Immár 6 éve, hogy megismerhettem Tündét. Amikor mesélt az önkéntes segítői munkájáról, ámulattal hallgattam. Felnéztem rá és tiszteltem az önfeláldozásáért, hogy másokon segít. Nagylányom Vanessza volt, aki először csatlakozott Tündéhez es hozta haza a lelkesedést. Valamit tenni kell ezekért a gyerekekért. Amikor létrejött a Varázskuckó, tudtam most itt az idő, hogy én is segíthessek. Azonnal megértettem a lelkesedést, hiszen csodálatos dolog azoknak a gyermekeknek segítséget adni, akik erre valamilyen módon rászorulnak. Ezután fogalmazódott meg az Alapítvány ötlete es boldogan vállaltam, hogy a kuratórium elnökeként részt vegyek a közös munkában. Így én is részese lehetek egy nagyon fontos küldetésnek: a társadalmi esélyegyenlőség előmozdításának, mely megillet minden hátrányos helyzetű kisgyermeket.”

PÁLYÁZATOK

A gyermekek játék által fejlődnek, főleg, ha megfelelő játékkal játszanak. Fontosnak tartjuk, hogy minél több helyen elérhetők legyenek olyan képességfejlesztő játékok, melyek automatikusan segítik a gyermekek megfelelő fejlődését.

Alapítványunk rendszeresen hirdet pályázatot, mely lehetőséget ad intézményeknek, illetve egyénileg a pályázó gyermekeknek is hozzájutni az általunk finanszírozott fejlesztő eszközökhöz.

N

2019. márciusában kiírt pályázat óvodák részére

 • „Varázslatos Ki-Mit Tud pályázat”

Gratulálunk

a nyertes Kovács Margit Óvoda Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Tagóvoda „SÜNI CSOPORTJÁNAK”!

„Varázslatos Ki-Mit Tud” című pályázatunk nyertesét látogatta meg alapítványunk kuratóriumának elnöke, aki gratulált a gyerekeknek és a felkészítő óvó néninek a csodálatos pályamunkához. A gyerekek nagy örömmel fogadták a nyereményt és rögtön birtokba is vették a fejlesztő játékokat.

Közönségszavazást indítottunk el facebook oldalunkon, ahol a legtöbb lájkot a Törökbálinti Bóbita Óvoda Kék csoportja érte el. Szívből gratulálunk!

Drámaműhely

Keddenként óvodások részére

Csütörtökönként iskolások (alsó tagozatos gyerekek) részére

10-12 óráig

Részvételi díj: 5000 Ft/fő

A drámapedagógiai módszer segítségével a gyermekek önkifejezése, gondolkodáskészsége, kooperatív készsége fejlődik.

A drámapedagógia eszköze: a dráma, a cselekedtetés, amely különböző részképességeket fejlesztő gyakorlatokat, játékokat és szerepvállalást igénylő társas rögtönzéseket jelent. Fejlesztő hatása abban rejlik, hogy cselekvést, aktív közreműködést követel minden résztvevőtől, ami által nem valóságos körülmények között élnek át valóságos érzelmeket, hiszen a drámajátékok a „mintha” világába repítenek.

A drámajáték  a játékra alapoz, a gyermeki cselekvésre koncentrál, feltárja és fejleszti a gyermek kreatív képességeit. A drámajáték egyben dramatizáló módszereket használ, hiszen szerepeket osztanak és ezeket játsszák el.

 • kapcsolatteremtő játékok
 • bizalomgyakorlatok
 • empátia- és toleranciafejlesztő játékok
 • lazító játékok; bemelegítő mozgásgyakorlatok és játékok
 • ritmusgyakorlatok
 • érzékelést fejlesztő játékok
 • koncentrációs játékok
 • memóriafejlesztő játékok
 • fantáziafejlesztő játékok
 • interakciós játékok
 • agresszió levezető játékok
 • beszédkészség-fejlesztő gyakorlatok
 • szituációs (improvizációs) játékok
 • ön- és csoportismereti játékok
 • népi játékok

Minimum 4 fő részvételével indulnak a programok. Érdeklődni és előzetesen jelentkezni az info@varazskuckogyor.hu  e-mail címen lehetséges a jelentkezési lap kitöltésével.

Kreatív alkotó műhely

Keddenként kisiskolások részére

Csütörtökönként óvodások részére

10-12 óráig

Részvételi díj: 5500 Ft/fő

A gyermekek tehetségeit és képességeit sokféleképpen lehet fejleszteni, ám kevés olyan módszer van, mely ezek mellett a viselkedésükre és személyiségükre is pozitív hatást gyakorol.

Mindezt együttesen, a leghatásosabban a kreatív elfoglaltságok teszik. 

Az alkotás folyamata alatt a jobb agyféltekét használjuk, mely a művészi és érzelmi világunkkal van kapcsolatban.

A gyermekkorban megtanult alkotást, probléma megoldást és szépérzéket a későbbiekben több területen is tudja majd alkalmazni. Javítja a kommunikációs képességet és növeli az érzelmi intelligenciát is. Mivel ezek a foglalkozások megkívánják a figyelmet, így javítja a koncentrációt és a fegyelmezettséget és közben sok szép élménnyel gazdagodnak is a gyermekek.

Minimum 4 fő részvételével indulnak a programok. Érdeklődni és előzetesen jelentkezni az info@varazskuckogyor.hu  e-mail címen lehetséges a jelentkezési lap kitöltésével.

Manó tanoda mozgásfejlesztéssel

(2×50 perc)

Keddenként kisiskolások részére

Csütörtökönként óvodások részére 5 éves kortól

Első rész: mozgásfejlesztés (egyensúly, térérzékelés, középvonal keresztezés, nagymozgás, finommotorika, dominancia-felmérés – iskolai készségek megalapozása, fejlesztése) –  MOZGÁSKOTTA

Második rész: KÉPESSÉGFEJLESZTÉS (fejlesztő feladatlapok, diszlexia-, diszkalkulia prevenció, verbális és vizuális emlékezet fejlesztése, logikai gondolkodás kialakítása, figyelem-koncentráció, játékos helyzetgyakorlatok konfliktus kezelésére)

10-12 óráig

Részvételi díj: 8400 Ft/2×50 perc

Minimum 4 fő részvételével indulnak a programok. Érdeklődni és előzetesen jelentkezni az info@varazskuckogyor.hu  e-mail címen lehetséges a jelentkezési lap kitöltésével.

Manócska torna

Keddenként és csütörtökönként 2-3 éves manócskáknak

Foglalkozásainkra 2-3 éves gyermekeket és szüleiket várjuk szeretettel.  A „Varázsmanócska torna” egy mondókázós, dalolgatós, játékos mozgásformákon alapuló képességfejlesztő torna, amely fejlesztően hat az egyensúlyészlelésre- és érzékre, figyelem-koncentrációra, téri tájékozódásra, mozgásfejlődésre. A 45 perces, kis létszámú foglalkozások alkalmával sok izgalmas mozgásfejlesztő eszközzel ismerkedhetnek meg és játszhatnak a gyermekek.

10 és 11 órai kezdéssel tervezzük indítani a foglalkozásokat

Részvételi díj: 4200 Ft/alkalom

Minimum 4 fő részvételével indulnak a programok. Érdeklődni és előzetesen jelentkezni az info@varazskuckogyor.hu  e-mail címen lehetséges a jelentkezési lap kitöltésével.

VARÁZSERNYŐ PROGRAM

A Varázskuckó Alapítvány Varázsernyő programján keresztül eltérő fejlődésű gyermekek egyéni és kiscsoportos mozgásterápiás és kognitív fejlesztését, valamint komplex korai fejlesztését támogatja.

Alapítványi támogatásra olyan hátrányos helyzetű gyermekek kérvényeit várjuk, akiknek megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a hatékony fejlesztés. Alapítványunk a beérkező támogatások függvényében dönt a fejlesztésre irányuló támogatások számáról és összegéről.

Amennyiben részt kíván venni a Varázskuckó Alapítvány által működtetett Varázsernyő programban, töltse le weboldalunkról a támogatás iránti kérelmet.

ADOMÁNYOZÁS

Adjunk esélyt együtt

Az Ön segítségével még több szülőnek és gyermeknek adhatunk lehetőséget a kiegyensúlyozott és boldog gyermekkorra és iskolás évekre.

Kérjük Ön is álljon kezdeményezésünk mellé, hogy

 • minél több gyermekkori álom válhasson valóra
 • eljuthassunk olyan településekre is, ahol szüksége van a gyerekeknek fejlesztő megsegítésre
 • a szülőket elláthassuk megfelelő tanácsokkal a család kiegyensúlyozott működése érdekében

Bankszámlaszámunk:

OTP Bank

11737007-23718502

BESZÁMOLÓK

Éves beszámoló 2018. <letöltés>