Rólunk

Az iskoláskor sok gyermeknek öröm, de néhányuknak újabb nehézség, küzdés, olykor bánat. A mai gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, mint korábban, ki nem próbált játékhelyzetek, a mozgásos tapasztalatok hiánya miatt nem fejeződik be az idegrendszer érése 6-7 éves korra.

Nagyon fontos, hogy a nem megfelelő idegrendszeri fejlődést időben felismerjük, mely egy 30 perces mozgásos feladatsorral, a csecsemőkori reflexek megfigyelésével feltérképezhető.

A VARÁZSKUCKÓ abban tér el

más képességfejlesztő központoktól, hogy számos módszertant ötvözve, kizárólag játékos mozgásformákat felhasználva fejlődnek a gyermekek. Az alapoktól kezdjük az „építkezést”, amit utána akár az iskola végéig folytatunk, így fejlődésük legfontosabb szakaszában folyamatosan nyomon követjük őket, így segítve a különböző életszakaszokra jellemző esetleges gondok megoldásában. Hatalmas előny ez a gyermek érzelmi biztonsága szempontjából, hiszen a megszokott környezetben, a már jól ismert szakemberekkel fejlődik.

Később, amikor a kamaszkorral kell szembenéznie, nem okoz majd gondot számára például a drámajátékokkal megismerkedni. Természetessé válik számára, hogy igénybe vegye és használja azokat a lehetőségeket, amelyek segítik a sikerek elérésében. Hasznos praktikákat sajátíthat el annak érdekében, hogy a tanulási blokk, stressz ne akadályozza a teljesítményében, sem iskolai tanulmányai alatt, sem később, felnőtt élete során.